Meta pret ministrin italian: Të goditen nivelet e larta të krimit

03/11/2017 18:12

Presidenti i Ilir Meta priti në një takim ministrin e Brendshëm italian, Marco Minniti, ku u ndal tek bashkëpunimi për çështje të sigurisë, luftës kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit.

Si Meta ashtu edhe Minniti përshëndetën rezultatet konkrete dhe koordinimin mes organeve ligj-zbatuese në luftën kundër krimit të organizuar dhe trafiqeve të drogës dhe ndanë të njëjtin mendim se, në këtë luftë është shumë e rëndësishme që të mos ketë të paprekshëm dhe të goditen nivelet e larta të krimit.

Presidenti Meta vlerësoi rolin vendimtar të Italisë dhe të Antimafias italiane në luftën kundër krimit të organizuar, si dhe theksoi se Shqipëria është sot në një moment shumë të rëndësishëm për ndërtimin e një ekonomie të shëndetshme e të qëndrueshme, larg burimeve kriminale.

Ministri i Brendshëm, Minniti e konsideroi të rëndësishëm bashkëpunimin mes agjencive të të dy vendeve dhe shprehu angazhimin e tij për vijimin e mbështetjes italiane në forcimin e fuqisë goditëse kundra trafiqeve të drogave, si dhe të kapaciteteve investiguese.

Top Channel