Regjistrimi në universitete, Dhori Kule kundër afatit 48 orësh

30/08/2017 00:00

Sot është dita e dytë e regjistrimeve në universitete, por sipas të dhënave nga fakultetet numri i maturantëve të vendosur është i vogël. Një prej tyre është 19-vjecarja që ka zgjedhur degën Administrim Biznes.

“Ishte preferenca ime e parë”, thotë ajo.

Por, ka edhe të rinj që kanë frikë të presin për t’iu ardhur radha në degët më të preferuara.

“Juridiku ishte preferenca e fundit, e gjashta, e para ishte mjekësia por s’mund të digjesha”, thotë një maturant.

Sipas dekanit të fakultetit të Ekonomisë, verifikohet një panik që e priste. Çfarë i bën maturantët të ngurojnë?

“Është afati i ngushtë dhe fakti që i thotë po nuk u regjistrove për 48 orë digjesh. Kjo nuk është normale. Teknikaliteti s’mund të prevalojë në raport me interesat me faktin që maturantët kanë një jetë që e presin këtë ditë dhe ti t’i thuash 48 orë po se ke marrë vendimin të hiqet e drejta jote”, thotë Dhori Kule, dekan i fakultetit të Ekonomisë.

Sipas dekanit të Ekonomisë udhëzimi i MAS cenon rëndë autoritetin e universiteteve përpara ligjit.

“Të gjitha situatat që i digjet e drejta për tu regjistruar, në raundin e dytë nëse do evidentojmë studentë të mirë që nuk janë regjistruar ne do ndërhyjmë në përputhje me ligjin. Të dashur maturantë ne kemi të drejtën vendimmarrëse të shtojmë kuotat. vendimet i marrim ne, nuk do ti lëmë pa i marrë studentët e mirë vetëm mos ikni”, thotë Kule.

Kule ka një tjetër mesazh për studentët e rinj. “Të jenë të qetë, të mos marrin vendime të nxituara, në fakultetin e ekonomisë i kanë mundësitë të gjithë ata që janë pas. të gjithë ata që mund të jenë në nr rendor 2000, 2200 të jenë të sigurt që janë fitues”, thotë ai.

Top Channel