Çako, takim me përfaqësuesit e DASH për terrorizmin

20/07/2017 00:00

Kreu i Policisë së Shtetit Haki Çako është takuar me përfaqësuesit e DASH, asistenca kundër terrorizmit, ekip i kryesuar nga William Maxwell.

Përfaqësuesit e DASH do të inspektojnë për disa ditë strukturat e posaçme të Policisë së Shtetit si: Antiterrori, RENEA, Policia Kufitare dhe Policia e Tiranës, për evidentimin e nevojave për trajnim, asistencë dhe logjistikë për t’u zbatuar në një plan afatgjatë.

Ata vlerësuan Shqipërinëq si një partnere me kontribute reale e të drejt për drejta në koalicionin antiterror. Gjithashtu u vlerësua bashkëpunimi me partnerët si në reformat strukturore, trajnime dhe mbështetje me logjistikë bashkëkohore, i bën këto struktura garant për mbajtjen në nivele të ulta të kërcënimit terrorist në vend dhe partnerë të denjë për hetime e operacione rajonale e ndërkombëtare, duke i dhënë një dimension të ri këtij shërbimi.

Top Channel