Basha pret ambasadorin e Federatës Ruse

14/03/2017 00:00

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha priti ambasadorin e Federatës Ruse, Aleksandër Karpushin.

Gjatë takimit, Basha iu përgjigj interesit të ambasadorit Karpushin mbi zhvillimet politike në vend. Karpushin, nga ana e tij, nënvizoi se parimi bazë i politikës së jashtme të Rusisë, të cilit i qëndron edhe Ambasada Ruse në Tiranë, është parimi i mosndërhyrjes në punët e brendshme të vendeve të tjera.
 
Basha dhe Karpushin shkëmbyen opinione edhe mbi zhvillimet në rajon. Basha theksoi se njohja e pavarësisë së Kosovës dhe mbështetja për zbatimin e plotë të marrëveshjes së Ohrit në Maqedoni, përmes aplikimit të dygjuhësisë nga Federata Ruse, do të rihapnin një kapitull të ri në marrëdhëniet bilaterale.
 
Ambasadori Karpushin theksoi se Federata Ruse vlerëson se ekzistojnë mundësi të pashfrytëzuara për të rritur bashkëpunimin ekonomik pragmatik mes dy vendeve tona dhe shpreson se në të ardhmen të punohet për të rritur nivelin e këtij bashkëpunimi. Karpushin shprehu besimin se një impuls të fortë shkëmbimeve dypalëshe ekonomike do t’i japë takimi në muajin prill në Tiranë i bashkëkryetarëve të Komisionit Ndërqeveritar Rusi-Shqipëri për Tregtinë, Bashkëpunimin Ekonomik dhe Tekniko-Shkencor, si dhe sesioni i ardhshëm i këtij Komisioni, që pritet të mbahet në vjeshtë, kur të formohet qeveria e re shqiptare.
 
Basha dhe ambasadori Karpushin vlerësuan si konstruktiv një komunikim të tillë dhe vlerësuan se pikëpamjet e ndryshme në disa ccështje nuk duhet të pengojnë përpjekjet për të eksploruar fusha të bashkëpunimit reciprok.

Top Channel