21 Janari, një vrasje 300 mijë dollarë. Qeveria dëmshpërblen familjarët

18/01/2017 00:00

Tre ditë para 21 janarit qeveria ka akorduar një fond prej 160 milionë lekë, ose 1.2 milionë dollarë për Gardën e Republikës, për dëmshpërblimin e 4 viktimave që u ekzeketuan në protestën e 6 viteve më parë.

Vendimi është marrë në mbledhjen e fundit të Këshillit të Ministrave pas kërkesës së ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri. Sipas tij, detyrimi i gardës për të dëmshpërblyer familarët e 21 janarit rrjedh nga vendimet e Gjykatës Administrative të shkallës së parë në Tiranë.

Më 21 janar 2011 efektivë të Garadës së Republikës vrau katër protestues të pafajshëm para godiunës së Kryeministrisë, në një demonstratë të thirrur nga Partia Socialiste.

Gjatë kohës që ishte në opozitë, PS e quajti vrasjen e protestuesve një krim shtetërore, duke akuzuar drejtëpërdrejtë kryeministrin e atëhershëm Sali Berisha dhe madje duke premtuar dhënien e drejtësisë.

Por në 21 janarin e fundit të mandatit para zjedhjeve, ky premtim i pambajtur, të paktën pati edhe një çmim konkret: 300 mijë dollarë për çdo vrasje nga automatikët e Gardës.

Top Channel