EC: Temperatura deri në -19, rrugore kombëtare të kalueshme

10/01/2017 00:00

Gjatë orëve të natës temperaturat në zonat malore kanë shkuar deri në -19 gradë celsius, duke krijuar probleme në qarkullimin në rrugë dhe jetën e përditshme të banorëve në zonat e thella malore.

Por sipas Emergjencat Civile reshje dëbore nuk ka pasur në pjesën më të madhe të vendin, ndërkohë që sot në mëngjes kanë nisur të bjerë një dëborë e lehtë në bashkitë Sarandë, Pukë dhe Dibër.

Të gjithë akset rrugore kombëtare janë të qarkullueshme, disa pjesërisht me zinxhirë.

Firmat kontraktore vazhdojnë të punojnë me forcat dhe mjetet e tyre, duke pastruar borën dhe hedhur kripë e skorie në rrugë, sidomos në segmentet problematike.

Janë përballuar si duhet emergjencat shëndetësore duke ndërhyrë sipas rastit edhe nga ajri me helikopter për shtetas me probleme. Ka nisur shpërndarja e ndihmave në disa qarqe dhe do të vijojë edhe gjatë ditës së sotme nëpër zonat problematike.

Situata në akset rrugore në të gjithë vendin, mëngjesin e sotëm paraqitet si më poshtë:

QARKU KUKËS
Në qarkun e Kukësit të gjitha akset rrugore kombëtare janë të qarkullueshme pa zinxhirë:
Rruga e Kombit-Tuneli Thirrës, Krumë-Qafë Prushi-Kam, Bajram Curri-Fierzë, Bajram Curri-Qafë Luzhë, Bajram Curri-Qafë Morinë dhe  Bajram Curri-Valbonë ndërkohë në rrugët rurale Kukës-Bushtricë, Kukës–Zapod, Dushaj-Lekbibaj, Qafë Shlak e Qafë Mali- Qafë Dardhë- Meliska- Fierzë, Grykë-Çaj, Kalisë, Surroj, Zapod, Topojan, Shishtavec dhe Malzi, bashkitë Has e Tropojë për të qarkulluar duhet të përdoren zinxhirët.

Aktualisht e bllokuar është njësia administrative Arrën.

QARKU SHKODËR
Në qarkun e Shkodrës akset Fushë Arrëz-Iballë; Shkodër-Theth; Shkodër – Shosh- Breg i Lumit,  Qafë Bordoleci–Vemosh; Shllak-Temal,Qerret-Qelëz; Tamarë-Vermosh; Tamarë-Kozhnje dhe rruga për në njësinë Administrative Temal janë të bllokuara.

Akset rrugore Fushë Arrëz-Qafë Mali-Qafë Shllak; Qafë Mali-Dardhë-Fierzë dhe Pukë -Fushë Arrzë-Qafë Mali janë të qarkullueshme me zinxhirë.

QARKU DIBËR
Në qarkun e Dibrës aksi i vetëm kombëtar është ai Lurë- Peshkopi ndërkohë akset e tjera Ura e Çerenecit-Steblevë, Skuraj-Burrel; Burrel-Qafë Bualli, Qafë Bualli-Peshkopi dhe Peshkopi-Kala e Dodës janë të qarkullueshme me zinxhirë.

Akset rurale të bllokuara janë Muhurr-Çidhen- Lurë dhe Burrel-Macukull ndërsa në akset Muhurr-Çidhen-Reç, Muhurr-Selishtë, Klos-Ziver, Klos-Kurçelaj, Klos-Gurrë e Sipërme dhe Klos-Burrel qarkullimi bëhet me zinxhirë.

QARKU LEZHË
Në qarkun e Lezhës Segmenti i Rrugës së Kombit  Rrëshen-Sang-Tuneli i Thirrës  është i qarkullueshëm me zinxhirë.

Gjitahshtu edhe  akset rurale Rrëshën-Kurbnesh-Lurë, Njësitë administrative Fan, Orosh dhe Selitë dhe  Kaçinar janë të qarkullueshme me zinxhirë.

QARKU KORÇË
Në qarkun e Korccës të gjitha akset  kombëtare janë të hapura por në akset Qafë Thanë–Pogradec- Qafë Plloçë- Korçë dhe Korçë- Qafë Qarri-Ersekë qarkullimi bëhet me zinxhirë.
Edhe në pikat turistike  Korçë- Dardhë dhe Korçë-Voskopojë janë të qarkullueshme me zinxhirë.

QARKU ELBASAN
Në akset kombëtare Elbasan- Librazhd- Qafë Thanë; Labinot Fushë- Bizë- Martanesh dhe  Librazhd-Steblevë qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Qarkullimi për në Njësitë Administrative Hotolisht dhe Polis kryhet vetëm me zinxhirë.

Me zinxhirë qarkullohet edhe aksi Qafë Shapkë- Qarrishtë,.

QARKU VLORË
Për shkak të ngricave gjatë natës segmenti Orikum- Palasë, në Qafë Llogara dhe Qafë Muzinë si dhe Qafë Gjashtë  qarkullohen me zinxhirë.

QARKU BERAT
Në arkun e Beratit Bashkia Poliçan në  aksi rrugor Tomorr i Madh – Tomorr i Vogël qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Top Channel