Facebook, një fjalor për zhargonet

09/03/2016 00:00

Facebook synon të mbajë afër të rinjtë duke vënë theksin tek zhargonet dhe shkurtimet emergjente. Rrjeti social, sipas disa zërave që qarkullojnë, ka krijuar një program të veçantë që do të kalojë në sitë të gjithë platformën në kërkim të gjithë atyre termave emergjentë që do të ruhen në një fjalor të veçantë.

Sipas Business Insider, programi do të ketë detyrën të analizojë çdo fjalë të përdorur mes postimeve dhe komenteve për të kuptuar nëse këto shprehi kanë një domethënie të veçantë tek një grup njerëzish. Rrjeti social do të studiojë edhe disa elementë, si për shembull vendin gjeografik dhe gjuhën.

“Nuk është e qartë se në çfarë mënyrë Facebook do të përdorë këtë fjalor ‘social’. Një nga aplikacionet e mundshme mund të jetë përdorimi në një program parashikues të tekstit që përfshin dhe termat e zhargoneve që nuk janë të pranishme në fjalore”, shkruan më tëj Business Insider.

Eksperimenti gjuhësor mund të jetë i nevojshëm për të mbajtur të ‘lidhur’ pas platformës adoleshentët. Sipas një raporti të iStrategy Labs, mes 2011 dhe 2013, Facebook ka humbur gati 3.5 milionë përdorues të moshave 13 deri në 17 vjeç, ndërsa ka rritje të atyre me moshë më të madhe.

Top Channel