Shkup, pritet hapja e Universitetit “Nënë Tereza”, mësim edhe në gjuhën shqipe

21/12/2015 00:00

Qeveria e maqedonase ka sjellë vendim për hapjen e një universiteti të ri në Shkup që do të mbajë emrin e Nënë Terezës.

Sipas kryeministrit të Maqedonisë, Nikolla Gruevski mësimet në këtë universitet do jenë në tre gjuhë, atë maqedone, shqip dhe anglisht.

“Morëm vendim që të hapet edhe një universitet në Shkup, që do të quhet Universiteti ‘Nënë Tereza’. Do të jetë në tre gjuhë, në maqedonisht, shqip dhe anglisht. Do të ketë dimension serioz internacional, pasi do të ketë edhe profesorë dhe studentë shqiptarë, maqedonas, por edhe të huaj. Do të ketë profesorë të huaj, është e mundur të ketë dekan dhe rektor të huaj, pasi ligjin e lejon këtë gjë” u shpreh Gruevski.

Kryeministri maqedon gjithashtu ka paralajmëruar se  do të ndërtohen edhe tre shtëpi studentore, njëra prej të cilave do jetë për studentët e Universitetit të Tetovës.

Top Channel