Prokurorët, ankesë Llallës: Masa ndaj institucioneve që zvarrisin hetimet

10/12/2015 13:15

Në mbledhjen e kësaj të enjteje të Këshillit të Prokurorisë, prokurorët i kanë kërkuar eprorit të tyre Adriatik Llalla që të reagojë përballë mungesës së efiçencës në institucionet me të cilat bashkëpunohet.

Prokurorët që janë pjesë e këshillit akuzuan oficerët e Policisë Gjyqësore dhe të institucioneve të tjera si Policia e Shtetit, Tatimet apo Doganat se po bëhen shkak për zvarritjen e hetimeve të prokurorisë.

Sipas prokurorëve, prurjet e institucioneve të tjera për raste korruptive në radhët e zyrtarëve të nivelit të lartë janë thuajse zero.

Prokurorët thanë se, kjo situatë ka krijuar idenë se korrupsioni ekziston vetëm në sistemin e drejtësisë. Më tej gjatë mbledhjes është sugjeruar që prokurorët të mos jenë më tolerantë ndaj veprimeve joproceduriale të policisë.

Nga ana e tij, prokurori i përgjithshëm Adriatik Llalla i ka siguruar vartësit se do të vijojë të angazhohet për bashkëpunimin e mëtejshëm institucional dhe se do të adresojë problematikën pranë strukturave përkatëse. 

Top Channel