“Boom” i rrjetit 5G pas pesë viteve

06/12/2015 00:00

Brenda 2021 do të jenë 150 milionë abonime në rrjetin 5 G, ajo që bën dhe lidhjen mes objekteve,  lavatriçe, frigorifer apo termostat, dhe që quhet Interneti i Gjërave.

Katër shtete po punojnë mbi këtë lloj rrjeti, Korea e Jugut, Kina, SHBA dhe Japoni. Kjo bëhet e ditur nga Mobility Report i Ericsson.

Sipas studimit, gjithmonë në vitin 2021 trafiku i të dhënave të gjeneruara nga pajisjet celulare do të rritet me 10 herë. Parashikohet që aplikacionet për video si YouTube dhe Netflix do të zëvendësojë 70% të trafikut. Në fund, sipas sxtudimit, Afrika, ku po synojnë me projekte kolosë si Facebook apo Google, do të bëhet një kontinent gjithnjë e më i lidhur. Deri në fund të këtij viti parashikohet që të abonuarit në celular të jenë 1 miliardë.

Top Channel