Pronat, Rama mbron ligjin: I jep zgjidhje problemit

04/12/2015 13:30

Në fjalën e mbajtur në Kuvend, kryeministri Edi Rama foli edhe për ligjin për pronat, i kritikuar ashpër nga opozita, e cila e shkon deri atje sa e krahason atë me të njëjtën reformë të regjimit komunist pas Luftës së Dytë Botërore.

Rama tha se me këtë ligj qeveria synon t’i japë fund brenda 1 dekade çështjes së pronësisë, për të cilin fajësoi politikën se në 20 vjet e zvarriti duke penguar zhvillimin ekonomik të vendit.

“Kanë kurajo të përmendin ‘44 dhe ’46. Në ’44 dhe ‘46 u bënë gjakderdhje dhe rrëmbyen me ideologji të drejtpërdrejtë pronat e shqiptarëve, kurse nga ‘91 e deri më tani që vijmë tek ky ligj, tjetër është thënë dhe tjetër është bërë”, u shpreh Rama.

Lidhur me akuzat e opozitës për punësimin, Rama tha se në premtimin e 300 mijë vende të punës është folur për vende të reja dhe atyre të formalizuar. Ai deklaroi se deri më tani janë hapur 160 mijë vende të reja pune nga ekonomia dhe formalizimi i saj.

Top Channel