Diskutimi për pronat, Peleshi: Kompensim i barabartë për të gjithë

04/12/2015 00:00

Diskutimet për hetimin ndërkombëtar të CEZ-it janë pasur nga ato për projektligjin për trajtimin e pronës. Zv.kryeministri Niko Peleshi garantoi se do të bëhet kompensimi i barabartë për të gjithë pronarët.

Duke deklaruar se pronarët janë mashtruar ndër vite, deklaroi se qeveria ka një fond prej 50 milionë lekësh për kompensim, duke shtuar këtu edhe 123 milionë lekë që do të përdoren për dixhitalizimin e pronave.

Ndërkohë, deputeti i PS-së, Ben Blushi mori fjalën për të thënë se çështja e pronës i ka kushtuar “3 mijë jetë” shqiptarëve dhe duke përsëritur faktin se prona është një e drejtë universale.

Ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani pranoi se projektligji i ri mund të hapë debate të natyrës kushtetuese, por sipas tij, kompenisimi fizik shikohet me përparësi. Ai ka shtuar se me ligjin e ri ky problem futet në shinat e zgjidhjes.

Ndërkohë, Oerd Bylykbashi i Partisë Demokratike ka qenë shumë kritik në diskutimet për pronën, duke thënë se “padrejtësia e shpronësimit po përsëritet pas 71 vitesh”.

Top Channel