Blushi: Partitë politike, ndërmarrje fitimprurëse

26/11/2015 00:00

Deputeti socialist Ben Blushi ka qënë mjaft i ashpër në Parlament ndaj klasës politike. Edhe pse ka deklaruar votën e tij pro, Blushi është shprehur se ky ligj është i paplotë.

“Megjithatë unë besoj se sot ky ligj do vazhdojë të jetë i paplotë dhe i pazbatueshëm për sa kohë që burimet e kësaj shëmtie nuk kanë gjasa të rregullohen. Është njësoj si të pretendosh se një lum është i pastër dhe kur përrenjtë që e furnizojnë janë të ndotur. Nëse përrenjtë janë pis, dhe lumi do jetë pis. E dini kush janë përrenjtë e këtij Parlamenti? Janë partitë tona. Nuk është shoqëria, nuk është Shqipëria, partitë politike që furnizojnë Parlamentin që kemi sot. Për sa kohë partitë politike nuk janë demokratike, nuk respektojnë votat e anëtarësisë, nuk votohen, nuk zgjedhin dhe nuk zgjidhen, mbushen me padrejtësi dhe parregullsi, sigurisht këtu do vijnë të fortët dhe të papërshtatmit”, tha Blushi.

Partitë politike, vijoi Blushi më tej, janë deformuar, dhe nuk janë më bashkime njerëzisht që respektojnë një program, por ndërmarrje fitimprurëse.

“Filtri i përfaqësuesve të popullit është deformuar deri në masën që sot partitë tona nuk janë më bashkime njerëzish që respektojnë një program dhe një statut në mënyrë vullnetare. E dini ca janë? Janë ndërmarrje fitimprurëse. Kështu janë sot dhe partitë e mëdha dhe të vogla në Shqipëri. Ndryshojnë vetëm e vetëm nga fitimet. Konkurrenca për më shumë fitim i ka shtyrë partitë të thërresin nën armë të gjithë ata që kanë shkelur ligjin, kjo është arsyeja që në këtë Parlament nuk ka mësues, po ka nxënës të këqinj. Në këtë Parlament ka më shumë armë, se libra. Nuk ka më shumë ekonomist, po spekulantë, nuk ka më shumë juristë, po ish të burgosur, dhe për fat të keq nuk ka inxhinier këtu, po njerëz që kanë bërë ndërtime pa leje. Kjo do ta vazhdojë për aq kohë sa partitë tona të mos jenë demokratike”, tha Blushi.

Blushi ka qënë mjaft i ashpër edhe me ata deputetë që kanë nxjerrë si alibi sipas tij, “se ftuam banditët për të mundur banditët”. Këtë argument Blushi e ka quajtur racist, ndërsa nuk i kurseu edhe ironinë ndaj atyre që bëjnë këto deklarime.

“Dhe që në fund fare t’i jap përgjigje atyre xixëllonjave që rinë në ballin e partisë. E dini ku është ndryshimi? Fëmijët e fshatrave kur duan të gjejnë derën e banjës vënë një xixëllonjë në ballë. Kjo nuk është dritë. Xixëllonja të ndihmon të gjesh banjën, kurse drita të dalësh nga errësira”, përfundoi Blushi.

Top Channel