Google me balona interneti përreth botës

29/10/2015 00:00

Google është duke krijuar një rrjet balonash në stratosferë të cilat do të formojnë një unazë rreth e përqarkt tokës vitin e ardhshëm. Sipas BBC, kjo do i japë mundësi njerëzve që jetojnë në rrugën që do të ndjekë balona që të kenë internet.

Kjo deklaratë koincidon me anonçimin e tre rrjeteve telefonike indoneziane, që kanë si qëllim të nisin transmetimin e Projekt Loon vitin e ardhshëm. Planin e saj të balonave me shumë presion Google e ka bërë të ditur dhe më parë, në qershor të 2013, ku rreth 30 ‘zarfa’ plastikë u lëshuan ng Zelanda e Re.

Top Channel