PD akuzon mazhorancën për ligjin e pronarëve dhe rritjen e borxhit

18/07/2015 00:00

Partia Demokratike kundërshtoi sërish ligjin e ri të qeverisë për ish-pronarët. Ajo tha se nuk do të pranojë kurrë padrejtësinë që dyshja Rama-Meta po u bën atyre.

“Dyshja Rama-Meta vazhdojnë ta thellojnë rekordin e tyre negativ dhe korruptiv në lidhje me pronarët. Edi Rama ka nisur një skemë djallëzore, duke sjellë një ligj që synon kompensimin e pronarëve me vlerën e hartës së vitit 1976. Ky është një qëndrim ekstremisht kundër pronareve, kundër të drejtës themelore të pronës. Partia Demokratike nuk ka për ta lejuar këtë padrejtësi dhe nuk do ta pranojë kurrë këtë ligj që ridënon pronarët dhe të sjell ndërmend luftën e klasave dhe përndjekjen e tyre”, deklaroi Drejtori i Departamentit për të Përndjekurit Politikë dhe Pronarët në PD, Belind Këlliçi  

Po ashtu opozita akuzoi kryeministrin se ka dështuar me borxhin publik dhe sipas saj partneret ndërkombëtarë janë të alarmuar për korrupsionin në tatime dhe dogana.

“Rritja e menjëhershme e borxhit publik me 12 për qind te Produktit te Brendshem Bruto (PBB) per te mbuluar evazionin e korrupsionin e dyshes Rama- Meta  pergatiti recesionin ekonomik qe sipas Patrizio Pagano, drejtor ekzekutiv në Bankës Botërore për Shqipërinë e kërcënon seriozisht Shqipërinë. Pas 2 vitesh qeverisje partnerët ndërkombëtare janë të alarmuar nga loja e borxheve të Edi Ramës. Rritja e menjëhershme e borxhit publik me 12 për qind te Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) për të mbuluar evazionin e korrupsionin e dyshes Rama- Meta  përgatiti recesionin ekonomik, që sipas Patrizio Pagano, drejtor ekzekutiv të Bankës Botërore për Shqipërinë e kërcënon seriozisht Shqipërinë. Edhe Komisioni Europian paralajmëron se niveli i lartë i borxhit publik mbetet një burim rreziku për ekonominë shqiptare. Dështimet pranohen edhe nga kreu i “Crown Agents”, drejtori i së cilës tha: “Dështuam me doganat, nuk ka transparencë dhe ka korrupsion kudo”. Kjo pra është gjendja reale e ekonomisë së vendit, si pasojë e korrupsionit, abuzimit e vjedhjes masive të dyshes Rama-Meta  dhe tërë strukturës së tyre që ka kapur doganat e tatimet, duke mbushur xhepat e tyre, duke blerë vota e duke thelluar krizën e varfërinë për shqiptarët”, tha Kordinatorit për Ekonominë dhe Financat, Mateo Spaho.

Top Channel