“Exclusive”, të (mos) jesh shqiptar…

05/04/2015 00:00

Qyteti i Ohrit në Maqedoni, të paktën deri 100 vite më parë ka pasur mëse 80 për qind të banorëve shqiptarë, ndryshe nga sot, kur ata janë tkurrur në jo më shumë se 6 për qind.

E megjithatë, në këtë qytet ka ende shumë të vërteta që fshihen, shqiptarë ortodoksë që deklarohen maqedonas, e një pjesë myslimane që deklarohen turq.

“Exclusive”, sot në mbrëmje, me gazetar Marin Memën do të sjellë historinë e këtij qyteti, të djeshmen dhe të sotmen e tij, manipulimin e historisë dhe gjithçka tjetër rrethon qytetin e Ohrit.

Top Channel