Studim për zonën naftëmbajtëse në Maninëz

14/02/2015 00:00

Një grup ekspertesh dhe perfaqesues te shoqates vullnetare per integrim
dhe solidaritet kane paraqitur nje studim mbi situaten dhe problematiken
e zones se Mallakastres dhe vecanerisht ate te zones naftëmbajtëse,
Ballsh-Patos-Marinëz.

Ekspertet kane percjelle bashke me prezantimin e ketij studimi edhe shqetesimin per gjendjen social-ekonomike te komunitetit qe jeton ne kete zone.

Studiuesit dhe shoqata vullnetare qe kane paraqitur me nismen e tyre nje projekt sesi mund te zgjidhet problematika ne kete zone te pasur me burime natyrore, kane bere thirrje per me shme perfshirje jo vetem nga bota akademike por sidomos nga institucionet shteterore.

Nismetaret e ketij projekti thone se kane arritur te bejne bashke gjithë ata aktorë që mund të realizojnë këtë studim të zgjeruar mbi këtë situatë të rënduar.

Pjesemarresit ne kete konference, qe jane edhe kontribues ne hartimine studimit per zgjidhjen e situates kritike ne Patos-Marinze kane kerkuar mbeshtetje financiare per vijueshmerine e tij dhe venien ne jete te nje projekti per nxjerrjen nga gjendja e degraduar ne te cilen ndodhet kjo zone dhe transforimimin e saj ne nje vend te zhvilluar qe te ofroje edhe mundesi per komunitetin.

Top Channel