Fier, groposen qindra bagëti të ngordhura

06/02/2015 00:00

Në komunën Levan ka nisur operacioni i specialistëve të veterinarisë dhe
bujqësisë për groposjen e kafshëve të mbytura nga përmbytja.

Me qindra kafshë të ngordhura nga e gjithë zona po groposen, për të ndalur kështu mundësinë për përhapje epidemish apo abuzime me mishin e këtyre kafshëve.

Numri i kafsheve te ngordhura ende nuk dihet per shkak se ujrat ne shume zona jane ne nivele te larta dhe e bejne te pamundur gjetjen dhe transportimin e tyre. Por, ne zonat ku mund te kalojne mjetet e renda, ka nisur puna per grumbullimin. Paralelisht me kete behet edhe dezinfektimi,

Shifrat e raportuara nga institucione te ndryshme jane ende kontradiktore dhe kjo duket se vjen nga menyra e mbledhjes se te dhenave ne terren. Njekohesisht, inspektoret i bejne thirrje fermereve qe te njoftojne menjehere per pranine e kafsheve pa jete prane banesave apo tokave te tyre. Kjo mase emergjente po merret per te parandaluar perhapjen e ndonje epidemie nga dekompozimi ne uje apo ne toke i kafsheve.

Top Channel