Shkodër, OSHEE kontrolle gjatë natës; 130 personat e ndaluar

27/01/2015 00:00

Shkodra është një nga qytetet me nivelin më të ulët të arkëtimeve të energjisë elektrike. Debitorëve iu është ndërprerë energjia, por ata e rilidhin atë gjatë natës.

Kjo është arsyeja që prej një jave OSHEE, me mbështetjen e policisë bën kontrolle gjatë natës pranë abonentëve që tentojnë të rilidhin energjinë.

Dhjetëra persona janë arrestuar ndërkohë me akuzën e vjedhjes së energjisë, ndërsa më të shumta janë rastet e lidhjeve të dyta me rrjetin që bëjnë pronarët e dyqaneve apo banesave.

Elektricistët e OSHEE kontrollojnë çdo lidhje nëse është e ligjshme dhe në rastet kur konstatojnë shkelje është policia ajo që shoqëron autorët e vjedhjes. Këto lloj kontrollesh po bëhen prej një jave në këtë qytet.

Drejtori i OSHEE në Shkodër, Gledis Çeliku shprehet se vetëm gjatë këtyre ditëve janë konstatuar 29 raste rilidhjeje të energjisë, ndërsa që nga fillimi i aksionit janë proçeduar penalisht 130 persona dhe arkëtimet janë rritur me 30 për qind.

“Vetëm në katër netët e fundit janë 29 rastet e proçedimeve penale, ndërsa arrestimet janë 130 që kur nisi aksioni në bashkëpunim me Policinë e Shtetit. Këto janë biznese, familjarë dhe individë”, deklaroi Çeliku.

Në gjithë qytetin e Shkodrës janë duke vepruar në terren katër grupe të OSHEE-së, katër grupe të shërbimeve të policisë së rendit dhe dy grupe hetimore.

Top Channel