Gjermania në kërkim personeli shëndetësor

13/09/2013 00:00

Gjermania po kërkon personel shëndetësor jashtë kufijve. Vendit i mungojnë me mijëra infermiere dhe persona të përshtatshem për perkudesjen e të sëmurëve dhe të moshuarve.

Deri në fund të kësaj dekade, sipas ekspertëve, Gjermania do të ketë nevojë për 220 000 persona të tillë.

Qeveria po përpiqet ta zbusë situaten duke menduar të kërkojë personel mjekësor, sidomos në shtete si Spanja, Greqia, Italia, Portugalia, por edhe shumë raste nga vendi ynë.

Këto janë vendet prej nga duhet të vijnë më së shumti ndihmës, thuhet në në një përgjigje të saj lidhur me çështjen gjithmone e me shqetesuese.

Pikërisht problemet e mëdha të papunësisë i kthejnë ato në potencial të konsiderueshëm të kandidatëve për tregun gjerman të punës.

Top Channel