Historiani britanik, libër për UÇK-në

04/06/2013 00:00

“Ushtria Çlirimtare e Kosovës- nga një luftë e fshehtë në një kryengritje të Ballkanit  1948-2001” është libri i fundit që historiani britanik James Pettifer shkroi për historinë e re të Kosovës.

Per zotin Pettifer e rendesishme ishte qe ne menyre sa me te denje te paraqese luften e paster te Ushtrise Clirimtare te Kosoves, sidomos per opinionin nderkombetar, që sipas tij ka njohuri te pakta per kete ushtri, sic e quan ai te lavdishme.

Pesha e madhe e nje periudhe te rendesishme per Kosoven beri qe ky liber te jete nder veprat me te veshtira per t’u realizuar per James Pettifer.

“Sic e dini kam shkruar shume libra per Kosoven dhe historine e saj, por ky liber ka qene me I veshtiri. Se pari per shkak te kompleksitetit te vetë temes. dhe vecanerisht per shkak se ka njerez jashtë Kosoves, te cilet nuk duan qe historia e kesaj lufte te hulumtohet ne keto moment”, tha ai.

Per kontributin e James Pettifor ndaj historisë së popullit shqiptar, foli edhe Adem Demaci. “Ushtria Çlirimtare e Kosoves- nga nje lufte e fshehte ne nje kryengritje te Ballkanit  1948-2001” eshte botuar me heret ne anglisht.

Gjatë promovimit të tij në Prishtinë, fakulteti filozofik ne Universitetin e Prishtines, i dha  një mirenjohje autorit per kontributin e dhene ne ndricimin e historise se re te Kosoves.

Top Channel