Japoni, prodhuesit e makinave tërheqin 3.4 mln mjete

11/04/2013 00:00

Katër prej prodhuesit te medhenj të makinave ne Japoni: Tojota, Nisan,
Honda dhe Mazda do të terheqin nga tregu 3.4 milione automjeteve, pas
një defekti në airbegun e pasagjereve.

Deri tani nuk ka raportime qe defekti te kete shkaktuar vdekje apo se cila eshte kostoja e terheqjes se automjeteve nga tregu.  

Tojota do te terheqe 580 mije ne Ameriken Verirore dhe 490 mije ne Europe sepse “airbeg”-u nuk mund te hapet, kur mund te paraqitet nevoja. Honda do te terheqe nga tregu 1.14 milione automjete ne te gjithe boten, Nisan-i 480 mije, ndersa Mazda 45.500. Prodhuesi i pjeses qe shkakton problemin “Takata Corp” tha se do te beje zevendesimin e tyre. Te enjten, aksionet e kesaj kompanise rane me 9 per qind.

Top Channel