Këshilla për zgjedhjen e Papës

10/03/2013 09:55

Ish-prifti katolik dhe aktualisht në krye të grupit “Hay”, që fokusohet tek lidershipi apo efektshmeria organizative, Brian Fraeley, jep një këshillë interesante për zgjedhjen e Papës së Ri.

Në nje artikull te postuar ne faqen online te CNN-it, ai sugjeron se “per te zgjedhur nje Papë duhet te merren leksione nga bota e biznesit”.

Sipas tij, kontributi me i rendesishem qe koorporatat mund t’i japin konklaves eshte si te shmange gabimet e te shkuares ne zgjedhjen e nje pasuesi, veçanerisht gracka e kalimit nga roli i Numrit 2 ne ate te Numrit 1.

Frauli i referohet pozicionit te kardinalit Jozef Ratcinger, sot Papa Emeritus,

Top Channel