Shoqata e Transportit ka reaguar në lidhje me vendimin e Ministrisë
greke të Transportit për pezullimin e 22 linjave të autobusëve
Shqipëri-Greqi.

Ne piken e kalimit kufitar te Kapshtices autobuset u vendosen ne rradhe en shenje proteste, duke e cilësuar arbitrar vendimin e palës greke ndersa duket se nje veprim i tillë jo vetëm do të dërgojë drejt falimentit kompanitë shqiptare, por edhe do t’u dyfishojë apo trefishojë kostot e udhëtimit emigrantëve tanë. Ata kane paralajmeruar edhe nje vijim te metejshem te greves ne rast se nuk gjendet nje zgjidhje per problemin e tyre.

Protestë në Kapshticë

Edhe ne Kapshtice eshte protestuar. Rreth 30 mjete te linjave me Greqine jane grumbulluar ne kete pike te kalimit kufitar. Shoqata e Transportit ndërkombëtar të Udhëtarëve ka nisur një grevë pa afat për të shprehur kundërshtimin ndaj urdhërit që sipas tyre kufizon dhe diskriminon shoqëritë shqiptare në favor të atyre greke.

Sipas këtij urdhëri linjat e trasportit nga Jugu i vendit duhet të rilicensohen vetëm për trasport periferik drejt linjave lokale kryesisht Janinë, Igumenicë, Korinth, Tripoli, Vollos apo Kozanë. Më tej trasnporti i udhëtarëve drejt Athinës do të realizohet prej linjave të trasportit të brendshëm në Greqi duke e rritur koston e këtij transporti me të paktën 40%.

Top Channel