Seul, takim mbi Paqen dhe Sigurinë

02/03/2013 00:00

Në kryeqytetin e Koresë së Jugut, Seul u mbajt samiti Botëror 2013 për Paqen, Sigurinë dhe Zhvillimin Human.

Mese 60 vendeve pjesemarrese ne samit, Shqiperia perfaqesohej nga zevendesministrja e Mbrojtjes, Arta Musaraj.
Duke folur ne séance e posacme per Euro-Azine, Musaraj u shpreh se, Shqiperia ne NATO, eshte pjese Europes qe ndryshon ne kerkim te nje identiteti te mire percaktuar ne skenen globale te paqeberjes dhe garantimit te sigurise.

Musaraj tha se, ndryshimi i statuseve te vendeve nga perfituese ne ofruese te sigurise dhe zgjerimit te hapesires se nderhyrjes se shumë vendeve te tjera ka kristalizuar qartë pozicionin e shqiperise ne konfigurimin gjeo-politik te rajonit. Filozoia e shqiptareve tha numri dy i Ministrisë së Mbrojtjes eshte bazuar ne termin “siguri” dhe jo “mbrojtje” per vendin dhe rajonin.

Top Channel