Obama kundër shkurtimeve: Rrisin papunësinë

19/02/2013 19:10

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, u deklarua kundër shkurtimeve të buxhetit, duke paralajmëruar se ato do të rrisin papunësinë, gjatë një fjalimi të mbajtur në takimin me punonjësit e urgjencave kombëtare në Shtëpinë e Bardhë.

Presidenti konsideroi paketën e shkurtimeve prej 85 miliardë dollarësh që po debaton Kongresi si të dëmshme dhe aspak efikase për përmbushjen e qëllimit, që është reduktimi i borxhit kombëtar.

Për Obamën, shkurtimet e shënjestruara në disa sektorë do të ishin më të efektshëm, duke mbështetur kështu një propozim të senatorëve demokratë të javës së shkuar.

”Shkurtimet e përgjithshme nuk janë të zgjuara dhe aq më pak të drejta. Ato do të dëmtojnë ekonominë. Ky nuk është një abstragim, pasi shumë njerëz do të humbin vendet e punës”, theksoi Obama.

Aktualisht, të dyja palët e politikës në SHBA po përballen ashpër mbi mënyrat më të efektshme për vendosjen nën kontroll të borxhit kombëtar.

Ndonëse një lëvizje jopopullore, shkurtimet e përgjithshme parapëlqehen nga republikanët, të cilët nuk duan të bëjnë një lëshim të ri, pasi pranuan kërkesën e demokratëve për rritje e tatimit për familjet që fitojnë më shumë se 450 mijë dollarë në vit.

Top Channel