Konflikti në Siri, më tepër se 16.500 të vdekur

03/07/2012 03:30

Janë më tepër se 16.500 personat e vdekur për shkak të dhunës në Siri që nga fillimi i revoltave kundër regjimit të Bashar Al Assad, në mars të vitit 2011.

Një llogari të tillë e ka bërë publike Observatori sirian për të Drejtat e Njeriut me bazë në Britaninë e Madhe.

Ndër ta të paktën 11.486 janë civilë, 4.151 qeveritarë dhe 870 dezertorë janë vrarë, sipas organizatës jo qeveritare, që merr të dhënat nga një rrjet i gjerë informatorësh në vend.

Bilanci i javëve te fundit është ndër më të rëndit përgjatë 15 muajve, duke kaluar rregullisht 100 viktimat në ditë.        

Top Channel