Cameron: Barclays të përgjigjet për normat e huave

28/06/2012 00:00

Kryeministri britanik, David Cameron tha se Banka Barclays duhet te
pergjigjet per normat e huave bankare. Ajo u gjobit me 290 milione
sterlina apo 450 milione dollare, pas hetimit se disa banka ne
bashkepunim manipuluan normen Libor, te cilen e perdorin per te
shkembyer hua mes tyre.

Komentet e kryeministrit britanik erdhen pasi presidenti i Barklejz, Martin Tejlor tha se banka ishte e perfshire ne nje proces sistematik pandershmerie.

Banka te tjera po hetohen gjithashtu nga qeveria britanike dhe rregullatoret amerikane, per rolin e tyre ne kete çeshtje.

Top Channel