SHBA: Ekonomia europiane drejt shërimit

21/03/2012 15:40

“Europa është në fillim të rrugës së gjatë dhe të vështirë të sherimit të ekonomisë”.

Kjo ishte deklarata e Sekretarit Amerikan të Thesarit (ekuivalent i Ministrit të Financave), Thimoty Geithner.

Deklarata e tij shpresëdhënëse u bë ndërsa ishte duke folur në komitetin për shërbimet financiare të Dhomës së Përfaqësuesve paralajmeroi për reduktimin e shpenzimeve nga vendet e zhytura në borxhe dhe u bëri thirrje vendeve të tjera europiane te ndihmojnë fqinjet e tyre.

“Rritja ekonomike do të jetë e dobët për disa kohë, por rruga e konsolidimit fiskal duhet të jetë graduale, duke përshkuar një fazë të gjatë reformash”, shtoi Geithner.

Njëkohësisht, Sekretati i Thesarit shprehu besimin se ekonomia botërore do të dalë më e fortë nga kjo krizë, ndërsa theksoi faktin se në ekonominë e ndërlidhur të shekullit XXI, është jetike për të gjithë planetin që Europa të rikthehet në rrugën e duhur.

Top Channel