Zviceranët nuk pranojnë zgjatjen e pushimeve

12/03/2012 00:00

Zviceranet hodhen poshte ne nje referendum kombetar propozimet per zgjatjen e pushimeve te tyre vjetore.

Sipas ketij plani, punonjesit do te merrnin 6 jave pushim pergjate nje viti, por grupet e biznesit paralajmeruan se kjo do t’i kushtonte ekonomise vendase. Ndaj ne nje gjest te larte qytetarie, rreth dy te tretat e votuesve vendosen te thone “jo”.

Banoret e gjeneves nga ana tjeter votuan per masa me te rrepta ndaj demonstratave te paautorizuara dhe gjoba me te renda per kedo kryen shkelje. Referendumet jane pjese e rendesishme e sistemit te demokracise direkte ne Zvicer, ku qytetaret kane te drejten te thone fjalen e tyre per ligjet, buxhetet apo cdo ceshtje tjeter qe i shqeteson.

Top Channel