Serbia: Hetim urgjent trafikut të organeve

07/07/2011 15:25

Serbia kërkon hetime urgjente lidhur me pretendimet se në Kosovë ka pasur trafik të organeve të qënieve njerëzore gjatë luftës së viteve 1998-99.

Për këtë motiv, Serbia ka propozuar një rezolutë në konferencën vjetore të OSBE-së, e mbajtur në Beograd, për zhvillimin e hetimeve të pavarura dhe gjithëpërfshirëse nën patronazhin e OKB-së.

Pretendimet e Serbisë për trafikun e organeve, kryesisht të popullsisë serbe, u ngritën pas publikimit të raportit të senatorit zviceran Dick Marty.

Ndërkohë, mediat kosovare njoftuan dje se hetimet mbi trafikun e prezumuar të organeve do të drejtohen nga një prokuror evropian.

Top Channel