Thaci: Nuk do të ketë ndarje të Kosovës

01/06/2011 14:45

Në mbledhjen e qeverisë kryeministri i Kosovës Hashim Thaci deklaroi se
në asnjë rrethanë dhe me asnjë cmim nuk do të ketë ndarje të Kosovës.

“Nuk do te kete autonomi per veriun dhe nuk do te kete ndryshim kufijsh. Perfundimisht Beogradi duhet t’u thote serbeve ne veri, se  kryeqyteti i tyre eshte Prishtina, se ata jane qytetare  te republikes se Kosoves. Kjo eshte ndihmesa e vetme qe Beogradi mund t’u jape serbeve” tha kryeministri.

Thaci i pergjigjet keshtu zerave qe kundershtojne perspektiven europiane te Kosoves, duke u thene se pavaresia eshte minimumi i se drejtes te shqiptareve te Kosoves.

Top Channel