Kosovë, spitalet në rrezik nga bakteret

20/04/2011 15:30

Inspektorë të Qendrës Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve kanë vlerësuar se në spitalet kosovare ekzistojnë mundësi konkrete për praninë e baktereve anti-biorezistente.

Grupi i inspektorëve ka qëndruar për një vizitë kontrolli në Prishtinë, me ftesë të ministrit të Shëndetësisë Ferid Agani, me qëllim pikërisht kontrollin e institucioneve shëndetësore.

Sipas njoftimeve të Ministrisë së Shëndetësisë, inspektorët kanë vlerësuar se në spitalet kosovare ekzistojnë rreziqe konkrete infektimi.

Top Channel