Fukushima, evakuohen të gjithë punëtorët

07/04/2011 18:10

Punonjësit e centralit bërthamor të Fukushimës janë duke u evakuar urgjentisht nga frika e tsunamit që mund të godasë zonën, lajmëroi Televizioni Shtetëror i Japonisë.

Një tërmet me magnitudë 7,4 të shkallës riechter goditi disa minuta më parë një lokalitet detar të ndodhur 40 kilometra larg prefekturës së Miagit, e cila pësoi dëmtime masive nga tërmti 9 ballë i 11 marsit.

Evakuimi i punonjësve të Fukushimës do të thotë se ndërkohë është ndërprerë puna për të stabilizuar gjendjen në reaktorët e dëmtuar.

Përpara rënies së tërmetit, azot, nitrogjen dhe ujë deti po hidhej në reaktorë, për të shmangur përhapjen e lëndëvë radioaktive në zonat përreth.

Top Channel