Ballkan, regjistrimi edhe në vende të tjera

02/04/2011 08:35

Përvec se në Kosovë, procesi i regjistrimit të popullsisë nisi dje edhe në vende të tjera të Ballkanit, si në Kroaci e Mal të Zi.

Sipas mediave lokale, në Mal të Zi atmosfera para regjistrimit ishte kthyer në një garë mes grupeve pro-serbe dhe atyre malazeze.

Mali i Zi u nda nga Serbia në vitin 2006 përmes një referendumi. Ky është procesi i parë i regjistrimit të popullsisë në vendet e Ballkanit pas shpërbërjes së Jugosllavisë.

Top Channel