Libi, luftime të ashpra në Sirte

28/03/2011 15:10

Forcat ajrore të koalicionit perëndimor janë duke bombarduar qytetin e Sirtes, ku luftime të ashpra po zhvillohen midis forcave qeveritare dhe rebelëve.

Sirte ka një vlerë të dyfishtë për dyluftuesit, si qyteti i origjinës së diktatorit Gaddafi dhe një pikë e rëndësishme e industrisë së naftës në vend.

Më parë gjatë mëngjesit, rebelët deklaruan për mediat ndërkombëtare se e kishin marrë qytetin, por këto raportime janë kundërshtuar nga luftimet që ende po zhvillohen.

Sot u arrit që komanda e plotë e operacioneve në Libi të kalonte në duart e NATO-s. Gjatë fundjavës, një sërë qytetesh strategjike apo të prodhimit të naftës, si Ras Lanuf, Brega, Uqaila dhe Bin Javad ranë në duart e rebelëve.

Top Channel