Rruga e vështirë e pavarësisë

17/02/2011 16:15

Historia e krijimit të shtetit të ri të Kosovës nis që me luftën dhe clirimin e saj në qershorin e vitit 1999.

Më pas organizmat ndërkombëtarë dhe vendet aleate kanë punuar shumë për të krijuar strukturat e një shteti që tre vjet më parë shpalli pavarësinë.

Megjithatë, krijimi i shtetit të ri, që tashmë njihet nga dhjetra vende të botës, nuk ka qenë i lehtë për shkak të luftës së ashpër politike të Serbisë dhe vetos së Rusisë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Top Channel