Petric: Nuk ka shanse për ndarje

22/09/2010 11:35

Serbia duhet të heqë dorë nga ideja e ndarjes së veriut të Kosovës, ka thënë diplomati austriak Volfgang Petric.

“Ndarja vetëm sa do të shkaktonte probleme edhe në Maqedoni apo në jug të Serbisë, prandaj ndarja nuk është zgjidhje për veriun e Kosovës”, ka theksuar Petric.

Ai ka shtuar më tej se të gjitha vendet e rajonit duhet të jenë të synojnë anëtarësimin sa më të shpejtë në Bashkimin Evropian, sepse vetëm kështu do të hiqen kufijtë me Serbisë dhe Kosovës.

Top Channel