Kuci: Po i afrohemi Partneritetit për Paqen

10/08/2010 13:20

Zëvendëskryeministri kosovar Hajredin Kuci ka deklaruar se, përmes avancimit që Kosova po regjistron në aspektin e sigurisë është gjithmonë më pranë anëtarësimit në Partneritetin për Paqe dhe NATO-s.

Seklaratën e tij Kuci e bëri gjatë një takimi me komandantin e trupave të komandës së NATO-s në Napoli, admiralin Mark Fitzgerald.

Kuci ka folur edhe për cështjen e reduktimit të trupave ndërkombëtare, veprim që sipas tij duhet të kryhet në përpjestim me realitetin e krijuar në Kosovë.

Ndër të tjera, numri dy i qeverisë Thaci i ka dhënë admiralit garancinë se Kosova është një vend i sigurt që ndikon pozitivisht në stabilitetin e rajonit.

Pas këtij takimit Fitzgerald është takuar edhe me presidentin Sejdiu, me të cilin ka biseduar për vendimin e GJND-së dhe mbi bashkëpunimin e institucioneve kosovare me NATO-n.

Top Channel