“Google”, Kina i bllokon aksesin Hong Kongut

03/08/2010 17:50

Një faqe e websitet të Google të Hong Kongut që pret pyetje dhe përgjigje të përdoruesve dhe sot është e bllokuar për disa përdorues kinezë.

Ngjarja bën pjesë në përballjen mes kompanisë amerikane dhe qeverisë së Pekinit.

Faqja “Google.com.hk/wenda”, që u jep përdoruesve të gjuhës kineze një forum ku mund të bëhen lirshëm pyetje.

Kohët e fundit disa prej tyre kanë pasur lidhje me sheshin Tiananmen, argument mbi të cilin Kina ndalon diskutimin.

Top Channel