Projekrezoluta për Kosovën

02/08/2010 12:55

Ministri i Jashtëm i Belgjikës, Steven Vanackere vendi i të cilit ka presidencën e Bashkimit Evropian, i tha BBC-së se nuk janë shuar mundësitë për arritjen e një konsensusi me Beogradin për një projektrezolutë të përbashkët në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Ai tha se BE-ja dëshiron pajtueshmëri për disa ndryshime në tekstin e projektrezolutës serbe, që do të sjellin një dokument jokonfrontues në Asamblenë e Përgjithshme.

Qeveria e Serbisë dorëzoi në OKB një projektrezolutë, e cila ndezi reagimin e një numri vendesh të BE-së dhe SHBA-së duke kërkuar nisjen e një dialogu me Prishtinën për të gjitha çështjet e hapura.

Megjithëse nuk e përmend drejtpërdrejt statusin, projektezoluta serbe vlerëson se shkëputja e një territori nuk është i pranueshëm për “zgjidhje territoriale”.

Ministri i Jashtëm belg tha se nuk janë të dobishme idetë për bisedime rreth statusit të Kosovës, por vlerësoi se një dialog politik mes Prishtinës e

Top Channel