Maas: BE, Kosova s’është kusht për Serbinë

19/06/2010 13:45

Ambasadori gjerman në Beograd, Ëolfram Maas ka deklaruar se njohja e Kosovës nuk është kush për integrimin e Serbisë në BE.

“Ky ka qenë dhe vazhdon të mbetet pozicioni ynë. Mendoj se ky qëndrim nuk do të ndryshojë”, ka pohuar Maas për mediat serbe.

Megjithatë, ai ka nënvizuar se përsa i përket kandidaturës së Serbisë, mes vendeve të BE ka disa dallime të tipit teknik dhe politik.

“Megjithatë, nuk parashtrohen kritere shtesë, sic është njohja e Kosovës nga ana e Beogradit”, ka shtuar diplomati gjerman.

Top Channel