Greqi, e majta kundër Papandreut

18/06/2010 08:00

E majta në Greqi ka marrë një qëndrim të ashpër kundër qeverisë socialiste te Jorgos Papandreu.

Liderja e partisë komuniste, Aleka Papariga dhe ai i së majtës radikale Alexis Tsipra, kanë ftuar qytetarët në protestë.

“Nuk duhet t’i njohim borxhet e vendit dhe duhet t’i shpallim luftë sulmit të egër të klasave që po bën qeveria Papandreu”, ka deklaruar e majta ekstreme në një komunikatë.

Situata e rëndë ekonomike e ka futur Greqinë në një krizë të thellë, duke bërë që vendi të përfshihet nga protestat kundër masave të qeverisë.

Top Channel