Obama: Gjithçka për të ndalur ndotjen

16/06/2010 03:05

Në një fjalim nga Zyra Ovale drejtuar popullit amerikan, presidenti Obama u zotua se do të përdoren të gjitha mjetet që SHBA ka në dispozicion për të rikthyer Gjirin e Meksikës në gjendjen e mëparshme.

“Sonte në lutemi për kurajo, lutemi për njerëzit atje. Lutemi që kjo stuhi të marrë fund dhe një ditë më e bukur”, nisi fjalën e tij Obama.

Më tej shefi i Shtëpisë së Bardhe ftoi kompaninë “BP” të sigurohet për dëmshpërblimin ndaj personave të prekur nga katastrofa ekologjike. Obama u shpreh i sigurtë se “BP” do të paguajë një për një dëmin e shkaktuar në Gjirin e Meksikës.

Top Channel