Kosovë, EULEX-i shtyhet për në 2012

08/06/2010 17:45

Misioni evropian në Kosovë, EULEX është shtyrë për dy vjet, deri në 2012-ën.

Lajmin e ka bërë të ditur kreu i misionit, Yves de Kermabon, i cili ka lajmëruar gjithashtu se brenda fundit të vitit do të lërë detyrën.

“EULEX-i do të ketë mbështetjen e të gjitha vendeve anëtare të BE-së dhe është misioni më i gjerë civil i bërë ndonjëherë nga Bashkimi Evropian. Detyra e tij është të jap ndihmë ndaj institucioneve dhe autoriteteve juridike të Kosovës për krijimin e një shteti të së drejtës”, është shprehur kreu i EULEX-it.

Top Channel