Zgjedhjet, tension në Mitrovicë

30/05/2010 12:40

Nuk ka vonuar shumë dhe situata në Mitrovicën e veriut është tensionuar së tepërmi, për shkak të mbajtjs së zgjedhjeve lokale serbe.

Sipas informacioneve të fundit, një grup shqiptarësh janë përplasur verbalisht me një grup serbësh, ndërkohë që të tjerë janë ndeshur me policinë.

Shumica e protestuesve shqiptarë janë ish-luftëtarë të UCK-së, të cilët kanë kritikuar qeverinë e Kosovës që nuk pengoi mbajtjen e këtyre zgjedhjve.

Në veri të Mitrovicës pritet të votojnë gjithësej rreth 20 mij qytetarë serbe, të cilët vlerësojnë ende se Kosova është pjesë e Serbisë.

FOTO GALERI
1/3
Tension ne Mitrovice

Top Channel