Konservatorët: Pro Ballkanit në BE

17/05/2010 18:45

Qeveria konservatore e Britanisë së Madhe ka shprehur qëndrimin e saj pro zgjerimit të Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit.

“Zgjerimi i Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit dhe Turqinë është një temë ku duhet të rrisim bashkëpunimin”, ka deklaruar ministri i ri i Jashtëm, William Heg.

Edhe qeveria e mëparshme britanike, e drejtuar nga laburisti Gordon Brown ishte shprehur disa herë pro zgjerimit të Unionit me vendet e Evropës juglindore.
 

Top Channel