“Emri”, Fuere: Zgjidhje brenda qershorit

17/05/2010 16:35

Ambasadori i BE-së në Shkup, Ervan Fuere është shprehur optimist se kontesti i emrit kushtetues të Maqedonisë do të zgjidhet brenda datës 17 shkurt, kur do të mbahet edhe samiti në nivel ministrash i BE-së.

“Edhe pse deri më 17 qershor duhet vetëm një muaj, shpresoj se ka shanse për zgjidhjen e cështjes së emrit. Ndërkohë, duhet të vazhdohet me reformat”, ka deklaruar Fuere.

Më tej, duke komentuar situatën politike në Maqedoni, diplomati evropian ka shprehur shqetësimin e tij për mungesën e dialogut politik.

“Duhet të përforcohet dhe intensifikohet dialogu politik, lufta kundër korrupsionit, si dhe të kryhen reformat për administratën publike dhe gjyqësorin”, ka shtuar Fuere.

Top Channel