Kisha serbe tërheq peshkopin Artemije

05/05/2010 16:05

Kisha Ortodokse Serbe ka njoftuar se do të tërheqë peshkopin Artemije nga Kosova, pasi gjatë mandatit të tij ai ka abuzuar me fondet e dërguara nga Beogradi.

Ende nuk dihet se cili do të jetë zëvendësuesi i Artemije, i cili njihet për deklaratat ultranacionaliste kundër pavarësisë së Kosovës.

Pas shpalljes së pavarësisë së shtetit të ri, Artemije urdhëroi klerin ortodoks që të ndërpriste marrëdhëniet me autoritetet e Kosovës dhe misionin e BE-së.

Top Channel