Shtypi gjerman: Forcat e NATO-s i duhen Kosovës

31/03/2010 11:20

Shtypi gjerman komenton se NATO-s, politikisht i duhet shtetit të ri të Kosovës, ndërsa theksohet se tensioni mes etnive në këtë vend ekziston ende.

“Popullsia është e interesuar për normalizim, për ekzistencë të siguruar. Serbia nuk është më në pozicion të kthimit agresiv në Kosovë. Sepse ky vend varet tepër shumë nga Bashkimi Evropan; për zhvillim i nevojiten tregje të reja dhe integrime rajonale”, thuhet në media.

Komentet janë bërë pas vizitës së ministrit gjerman të Mbrojtjes Karl-Teodor Gutenberg në Kosovë.

Top Channel